SSA tweaks new Woods Hole terminal design

The SSA approved this version of the new Woods Hole terminal design. — Illustration courtesy of the Ste

The Steamship Authority presented a revised design of its proposed new Woods Hole terminal at its monthly meeting Tuesday. The new plan incorporated several changes intended to mollify critics.

At the request of the Woods Hole community working group, SSA management had asked Bertaux + Iwerks Architects to evaluate several possible variations of the “single level” and “split level” alternative design concepts presented last November.

The size of the proposed terminal has been reduced to be more in line with the Vineyard Haven terminal, according to a management synopsis of the meeting, and it will be two stories to reduce its footprint and open up water views.

Other modifications include adding a plaza area and eliminating an elevated passenger walkway between the terminal and ferry slips. The SSA members will consider management’s recommended design when it meets next month.